Activitats esglésies romàniques
NOTA
La cultura ens encoratge a sentir-nos creatius valents i solidaris compromesos amb una vida de qualitat creixent, en un món en radical transformació urgent.
Activitats
Sant Vicenç d'Obiols
© Joan Horrit Viladomat
Un llegat entre cordes. Mestres de la guitarra
Ángel Jesús López
23 d’agost, 12 hores
Aquesta proposta de concert de guitarra clàssica és un viatge musical que recorre diverses èpoques i estils, amb un homenatge als grans mestres de la guitarra espanyola. El programa comença amb l’elegància de Fernando Sor, segueix amb Julián Arcas que mostra com la música popular es converteix en música culta, i s’endinsa en la delicadesa d’Antonio Cano. Seguirà amb dos dels compositors més influents en la història de la guitarra, Francisco Tárrega i el seu deixeble Miquel Llobet. Per tancar el concert, es podrà escoltar l’única obra de Manuel de Falla per a guitarra, composta a petició de Llobet, i una obra de Juan Erena, compositor contemporani que fusiona lirisme i virtuosisme.
Les interpretacions d'Àngel Jesús López es caracteritzen per la solidesa i rigor, sempre amb una ambició artística clara. El guitarrista, més enllà de la qualitat de l'instrument, crea un so càlid i harmònic, transmetent l’essència de la música a través de la seva execució.
vídeo
Accés lliure, aportació voluntària
Sant Quirze de Pedret
© Joan Horrit Viladomat
Una Historia de la guitarra flamenca
Duet de guitarres flamenques Aljamí
15 d’agost, 19 hores
Format al Conservatori Superior de Música Liceu, presenta el concert Una Historia de la guitarra flamenca on interpretaran obres originals del mestre Manuel Granados, creades a partir del repertori dels guitarristes més destacats en els inicis de la guitarra flamenca. Aquesta proposta ofereix un viatge històric i musical a través de les diverses formes de composició per a guitarra solista, així com a través dels primers guitarristes flamencs que, amb el seu estil únic, van establir les bases per al concertisme en la guitarra flamenca, marcant una gran influència en l'evolució del gènere.
Carlos Coronado i Shafkat Muhetaer.
vídeo
Accés lliure, aportació voluntària
Sant Sadurní de Rotgers
© Joan Horrit Viladomat
Un viatge estètic: l'essència romàntica
Bruna Escola
26 de juliol, 12 hores
La Bruna te una trajectòria musical molt interessant i rica en profunditat històrica i tècnica. La seva passió per la guitarra clàssica i el seu interès per la recuperació de l’estètica sonora dels segles XIX i XX la converteixen en una artista amb una visió molt singular de la interpretació. La seva elecció de tocar amb guitarres antigues com la de Marcelo Barbero de 1943, amb cordes de budell i seda, és una decisió que la connecta directament amb les sonoritats d'aquells temps, un enfocament força respectuós amb la tradició i l’evolució de la música de guitarra.
El repertori que interpreta també és fascinant i molt representatiu del seu estil. Des de les obres de Ferran Sor i Francisco Tàrrega, fins a les composicions de músics més moderns com A. Fleury, la Bruna sembla mantenir un equilibri entre el clàssic i el contemporani, tot integrant la seva preocupació per l’evolució del gust estètic sonor de l’època.
vídeo
Accés lliure, aportació voluntària
Sant Vicenç de Rus
©Joan Horrit Viladomat
Viatge musical
Quirze Puig i Pau Farré
30 d’agost, 12 hores
El duet format per Quirze Puig i Pau Farré proposa un viatge musical a través dels grans períodes de la història de la música. Ambdós músics, Berguedans i formats al Conservatori de Música dels Pirineus, ofereixen un recorregut sonor que s’inicia al Barroc i avança fins a grans temes del segle XX, passant pels principals grans períodes.
Conflueixen en un diàleg instrumental intens i expressiu. El públic podrà escoltar una selecció de peces interessant amb alguns temes molt reconeguts, entre els quals destaquen el vibrant Libertango d’Astor Piazzolla i la cèlebre Dansa Hongaresa núm. 5 de Johannes Brahms.
Accés lliure, aportació voluntària